NEON GENESIS EVANGELION

In anul 2000 jumatate din populatia globului a murit in ceea ce a fost numit Al Doilea Impact. Oficial aceasta catastrofa a fost cauzata de caderea unui meteorit in Antarctica. Totusi sunt putini care stiu adevarul, anume ca Al Doilea Impact a fost cauzat de primul contact al oamenilor cu o rasa numita Angels.
Acum este anul 2015 si Angels se intorc si singura speranta de supravietuire a rasei umane sta in agentia NERV si unitatile sale bio-mecanice - Evangelionii.

 

Singura problema este ca Evangelionii trebuie pilotatii de copii in varsta de 14 ani selectati special.Povestea incepe cand primul Angel (de fapt este al treilea) ataca Tokyo-3. Shinji Ikari, un baiat in varsta de 14 ani, este surprins de atacul acestuia in timp ce astepta sa se reintalneasca cu tatal sau. Este salvat de Misato Katsuragi, care il duce la sediul agentiei NERV, si afla ca el este destinat sa fie Al Treilea Copil. Astfel el trebuie sa piloteze Evangelion Unit-01 si realizeaza ca acesta este singurul motiv pentru care vrea sa-l vada tatal sau,Gendo Ikari. Acum acest tanar baiat, caruia nu-i pasa de multe, inclusiv de el, trebuie sa-si faca curaj si sa infrunte cea mai mare problema a omenirii. Va face el fata ?

O poveste controversata care si-a castigat foarte multi fani. Ce a reusit Hideaki Anno in Neon Genesis Evangelion trebuie vazut de orice iubitor de anime si nu numai.

 
 
 

blood 2003 - 2005 Neon Genesis Evangelion Gainax